Categorie A en B

Categorie A en B

Het juniorenvoetbal is ingedeeld in twee categorieën:

Categorie A

-        A-, B-, C-junioren tot en met de 1e klasse

-        D-pupillen top- en hoofdklasse

Categorie B

-        A, B en C junioren vanaf de 2e klasse

-        D-pupillen vanaf de 1e klasse

-        Alle E- en F-pupillen

-        Alle meisjesteams

Doordat teams in categorie A hoger spelen dan teams in categorie B, gelden er voor categorie A strengere regels, bijvoorbeeld voor de inzet van spelers. De belangrijkste worden hieronder genoemd. De leiders van de betreffende teams krijgen van DCG verdere informatie over deze regels.

Invallersbepaling

Bij wedstrijden van A-, B- en C-junioren in de categorie A zijn maximaal vijf wisselspelers (inclusief de doelman) toegestaan.

Bij wedstrijden van A-, B-, en C-junioren in de categorie B is het doorlopend wisselen van maximaal vijf wisselspelers toegestaan. Dat betekent dat hier een eenmaal gewisselde speler weer terug mag in het veld.

Bij wedstrijden in het gehele pupillenvoetbal (categorie A en B) is doorlopend wisselen toegestaan.

Promotie/degradatie

Indien er in categorie B twee of meer elftallen gelijk eindigen, bepaalt het doelsaldo welk elftal zich kampioen mag noemen of eventueel degradant is. Als bij een gelijk aantal punten ook nog het doelsaldo gelijk is, wordt er een beslissingswedstrijd of -reeks vastgesteld.

In de online bibliotheek van de KNVB (http://www.sportlink.com/manager/dms/index.php) zijn alle reglementen en regelingen te vinden die betrekking hebben op het jeugdvoetbal. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!